Ημερίδα με θέμα την Ενεργειακή ανάλυση και βελτιστοποίηση λειτουργίας εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δ.Ε.Υ.Α.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022 / Συνεδριακό Κέντρο Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ΛΑΡΙΣΑ

 

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η ερευνητική ομάδα των φορέων:

ΥΔΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ε.Π.Ε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διοργάνωσε στη Λάρισα, την Τρίτη 01 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα με τίτλο:

«Ενεργειακή ανάλυση και βελτιστοποίηση λειτουργίας εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δ.Ε.Υ.Α.»

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ερευνητικής ομάδας για τη δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και το πρόγραμμα που εκπονείται από το 2019:

«Ενεργειακή ανάλυση και βελτιστοποίηση λειτουργιάς Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» Τ1 ΕΔΚ 00284

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας φορείς από τον Ελλαδικό χώρο που έχουν εκτεταμένα ασχοληθεί με το θέμα αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με θέματα ενεργειακής διαχείρισης σε Ε.Ε.Λ. αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης των Δ.Ε.Υ.Α. και παρουσιάστηκαν τα τελικά αποτελέσματα του έργου. Από τη δράση προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας και μείωσης κόστους των Ε.Ε.Λ. και των Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και τον υπολογισμό του ενεργειακού αποτυπώματός τους που πρέπει να υπολογιστεί υπό τις νέες απαιτήσεις της νομοθεσίας και διεθνείς πιέσεις για μείωσή του.

Την ημερίδα καλωσόρισαν και έκαναν τον χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Λαρίσης Α. Καλογιάννης και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας Δ. Σαββοργινάκης. Συμμετείχαν, ως ομιλητές εκτός από τους ερευνητικούς φορείς, ο κ Κ. Κωτούλας, Διευθυντής εγκαταστάσεων αποχέτευσης στην Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και ο κ Η. Καραγιάννης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας  Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, από την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της δικής τους ενεργειακής πολιτικής.

Τέλος, οι Λ. Παπαβασιλόπουλος Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Υλοποίησης Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Β. Σταμάτης Προϊστάμενος Μονάδας Α1 Διαχείρισης και Υλοποίησης Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων από την Ε.Υ.Δ.Ε. ΥΠ. ΕΣ. ενημέρωσαν για τη δυνατότητα χρηματοδότισης σχετικών έργων και αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις με τους ενδιαφερόμενους.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ημερίδα εδώ

Φωτογραφίες